Eko Kamp Koren

Naslov

Ladra 1b, 5222 Kobarid

Spletna stran

https://www.kamp-koren.si/

Facebook stran

https://www.facebook.com/camp.koren

Nastanitve

Kamp, Glamping, Eko brunarice

Opis točke

Urejeno z mislijo na naravo, varovanje in negovanje naravnih virov.

Pri nas je doma sonaravni eko turizem

Sonaravna usmeritev Kampa Koren je ena izmed naših glavnih značilnosti in temeljna zaveza naravi in gostom. Vse v kampu je urejeno z mislijo na naravo, varovanje in negovanje naravnih virov. Naše ekološke brunarice in glamping namestitve so grajene okolju prijazno. V dodatni ponudbi imamo savno, solno sobo, fitnes ter kongresno dvorano. V kampu za vas organiziramo vse aktivnosti, ki so povezane z naravo, sposodite si lahko gorska in E-kolesa. Obenem si prizadevamo ponuditi čim več izdelkov iz lokalne ekološke pridelave tudi na policah naše trgovine. 

Eko izdelki

V prodajalni, ki deluje v okviru kampa, sta vedno na voljo sveže sezonsko sadje in zelenjava z okoliških kmetij, pa tudi druge lokalne specialitete kot so sir, pristni slovenski med, suhomesni izdelki, zelišča in dišavnice … V kampu smo uredili tudi zeliščne nasade, kjer si gostje lahko brezplačno natrgate sveže dišavnice za svojo juho, rižoto ali ribo na žaru.

Eko marjetica

Kamp Koren je prvi slovenski kamp, ki je v letu 2011 izpolnil zahtevne kriterije za pridobitev evropske oznake za okoljski kamp, Eko marjetica. Zaradi dolgoletne usmerjenosti k sonaravnemu turizmu eco-label in ekološki urejenosti, s pridobivanjem omenjenega certifikata nismo imeli težav. Pohvalimo se lahko še z Ecocamping certifikatom in članstvom v zeleni shemi Slovneije s certifikatom Slovenia Green Accommodation.

Zavedamo se, da je narava vir našega življenja, zato se do nje vedemo spoštljivo. Skrbimo, da uporabljamo čim več povratne embalaže. Energijo za ogrevanje vode pridobivamo iz obnovljivih virov (sončni kolektorji), varčujemo z vodo, za zalivanje rastlin uporabljamo deževnico, namesto okolju škodljivih čistil uporabljamo naravna, razgradljiva čistilna sredstva (npr. kis), pri svojem poslovanju ločujemo odpadke in enako pričakujemo tudi od svojih gostov.

Virtualni sprehod

Aktualno

Predstavitev pozivov za vključitev v Zeleno shemo 2023

Vabljeni na javno predstavitev pozivov za vključitev v Zeleno shemo, ki bo potekala preko spleta v torek 14. februarja 2023 od 10. do 14. ure.

Preberi več

Poveži se z nami