Camp Korita

Naslov

Soča 38, 5232 Soča

Spletna stran

https://www.camp-korita.com/sl/

Facebook stran

https://www.facebook.com/CampKorita

Nastanitve

Sobe, Kamp, Glamping, Eko brunarice

Opis točke

Pripravljeni na doživetje tradicionalnega kampiranja.

Na mestu, kjer danes stoji Kamp Korita, je med 1. svetovno vojno v letih 1914-1918 stalo zaledje bojne linije avstrijske vojske. Na mestu barak, v katerih so spali vojaki, stoji današnja recepcija kampa in skupna ležišča.

Kamp Korita je leta 1989 odprl gospod Jože Kašca, ko je imel že 66 let. Kamp je leta 2006 prevzel njegov vnuk Peter della Bianca. Tisti čas je pričel z eko kamp eksperimentom in razširil ponudbo tradicionalnega kampiranja na glampiranje. Danes Peter z družino ustvarja prijetno vzdušje camping-glamping izkušnje v njihovem butičnem kampu.

Kamp s svojim umirjenim in nekoliko umetniškim vzdušjem ponuja prekrasno priložnost za oddih. Ne ustrašite se sosedovega črnega kosmatinca, ki zaokroži po kampu ob večerih. Resda mu je ime Medo, a je to le zelo prijazen kuža.

Kamp Korita je družinsko podjetje, ki želi spodbujati bivanje v objemu neokrnjene narave. Peter in njegova družina z odprtimi rokami sprejmejo vse avanturiste s svojimi šotori in spalnimi vrečami, ki so pripravljeni na doživetje tradicionalnega kampiranja. Hkrati pa ponujajo glampiranje, ki omogoča vso udobje glamping resorta za sproščujoče večerje ob tabornem ognju.

Majhen kamp ob smaragdni reki omogoča butično doživetje kampiranja ali glampiranja. Gostoljubje je visoko na lestvici prioritet. V kolikor boste potrebovali informacijo o raznolikih aktivnostih v naravi, smereh vaših bodočih izletov ali namig za najboljši zajtrk, vam bo osebje Kampa Korita z veseljem pomagalo s koristnimi nasveti.

Ena od bistvenih vizij kampa je ohranitev naravnega okolja. Kamp Korita se zatorej razvija okolju prijazno. Dokaz trajnostnega razvoja so lesene konstrukcije glamping šotorov - vil in koč, ki se čudovito zlivajo z okoljem.

Aktualno

Predstavitev pozivov za vključitev v Zeleno shemo 2023

Vabljeni na javno predstavitev pozivov za vključitev v Zeleno shemo, ki bo potekala preko spleta v torek 14. februarja 2023 od 10. do 14. ure.

Preberi več

Poveži se z nami